Мінфін найближчим часом передасть Кабміну проект закону про Фінансову поліцію

Міністр фінансів Олександр Данилюк планує подати доопрацьований проект закону про Фінансову поліцію на розгляд Кабінету Міністрів на найближчому засіданні.

Після ухвалення законопроект спрямують до Верховної Ради, написав Данилюк у Facebook, коментуючи колізію з ліквідацією податкової міліції.

Раніше депутата Тетяна Острікова відзначила, що через помилку у змінах до Податкового кодексу податкова міліція з 1 січня де-юре ліквідована, хоча де-факто її повноваження не передано новому органу.

Данилюк зазначив, що «ліквідація Податкової міліції та створення Фінансової поліції – один із ключових пріоритетів Мінфіну, на це дуже чекає бізнес».

На його думку, Податкову міліцію слід ліквідувати, а натомість створити аналітичну Фінансову поліцію.

«Найближчими днями Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення Фінансової поліції, на який чекає бізнес, і про який також йдеться у меморандумі з МВФ» – повідомив міністр.

За його словами, погодження зацікавленими сторонами відповідного законопроекту затягнулось.

«Ми завершили розробку законопроекту та погодили його ще у вересні 2016. Та нещодавно отримали коментарі від останнього органу – Мін'юсту», – зазначив Данилюк.

«Наразі ми відпрацьовуємо коментарі Мін'юсту та приймемо ті, які відповідають нашим принципам створення нової служби, а саме: зміна силового підходу на аналітичний, скорочення штату з 15000 чоловік до 2500 осіб, невтручання в роботу чесного бізнесу, оновлення персоналу через прозорий конкурс та незалежну відбіркову комісію», – заявив він.

На переконання міністра, «представники силового блоку не можуть становити більше 25% від загального штату».

«Зарплати, які зменшать ризик корупції та дадуть змогу залучити найкращі кадри», – ще одна ключова позиція Мінфіну.

«Ми плануємо подати проект закону на розгляд уряду на найближчому засіданні та після ухвалення направити законопроект до парламенту. У цьому законопроекті бажано, щоб депутати все ж таки уникли «технічних помилок», – написав Данилюк.

Найближче засідання Кабінету Міністрів за планом має відбутися наступної середи, 18 січня.

Джерело: УП

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: