Кому і яку зброю подарував Аваков: список перших осіб

1407200-cabot-1680

Глава МВС Арсен Аваков подарував президенту Петру Порошенко вишуканий пістолет американської компанії Сabot Gun Jones 1911.

Глава МВС Арсен Аваков подарував президенту Петру Порошенко вишуканий пістолет американської компанії Сabot Gun Jones 1911.

Про це йдеться в матеріалі видання Українська правда «Нагородний фронт. Кому Аваков подарував 400 стволів».

«В кінці вересня, до 50-річного ювілею президента Петра Порошенка, глава МВС нагородив його досить вишуканим пістолетом від американської компанії Сabot Gun «Jones 1911», - наголошується в матеріалі.

«Олександр Турчинов отримував по одному пістолету від Авакова на кожній зі своїх посад після Майдану: і як в.о. президента, і як спікер ВР, і як секретар РНБО», - пише видання.

Також компактний Форт 9 дістався голові НБУ Валерії Гонтарєвої, Beretta PX4 екс-главі АП Борису Ложкіну.

"Beretta PX4", подарована тодішньому главі АП Борису Ложкіну

"Beretta PX4", подарована тодішньому главі АП Борису Ложкіну

«Taurus РТ 809 отримав Гринів, який тоді був заступником глави АП, а нині глава фракції БПП. У січні 2015 року Аваков подарував відразу два пістолети - АПС і Маузер - своєму другові депутату Ігорю Котвицького, якого звинувачували в тому, що вивів 40 мільйонів доларів в Панаму», - йдеться в матеріалі.

Один з шести пістолетів, яким нагороджено Котвицького

Один з шести пістолетів, яким нагороджено Котвицького

Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману Аваков також подарував чотири одиниці зброї: три з них він отримав на посаді віце-прем'єра, а один як спікер Верховної Ради.

«Найоригінальніший подарунок від Авакова отримав Арсеній Яценюк. 20 травня 2015 року голова МВС нагородив свого соратника по партії і тодішнього шефа легендарним 56-П-421 - кулеметом Максима», - сказано в матеріалі УП.

Повноцінний автомат Аваков також презентував тільки одному своєму раднику і волонтеру Юрію Касьянову, йому дістався модернізований автомат Калашникова (АКМС).

«Але найнесподіванішим було те, що штурмовку, якої зазвичай користуються бійці різних спецпідрозділів, Аваков подарував депутату Народного фронту Сергію Пашинському», - наголошується в матеріалі.

e950357-avakov-zbroya

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: