Москаль закликав Львівську область обмежити рух вантажівок по трасі Київ–Чоп

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликав Львівську область обмежити рух великовагового транспорту по трасі Київ–Чоп в бік Закарпаття в зв`язку з негодою.

  

Про це інформує УНІАН.

Як повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА, незважаючи на обмеження руху великовагового транспорту по трасі Київ–Чоп, яке Закарпатська область ввела в п’ятницю з 12:00, Львівська область і далі безперешкодно пропускає фури в бік Закарпаття через Латірський перевал. У результаті, на межі Львівської та Закарпатської областей утворилися автомобільні затори.
Траса із закарпатського боку прочищена, однак трафік по ній обмежений через складні погодні умови.

За даними ОДА, великовагові автомобілі, що заїжджають з Львівщини, не можуть їхати вглиб області в звичайному режимі, більш того – вони перешкоджають нормальному проїзду легковиків, рух яких не обмежувався. «Саме тому Геннадій Москаль закликає львівських сусідів обмежити рух великовагового транспорту по трасі Київ–Чоп так само, як Закарпаття обмежило рух вантажівок на початку тижня після введення аналогічного обмеження Львівською областю. Відповідний лист автодорожніх служб уже направлений у Львівську область», - додали у прес-службі.

«Я розумію, що Львівщина менше потерпає від негоди, і проїзд там більш-менш вільний. Однак у подібних ситуаціях слід діяти в унісон і допомагати один одному, а не створювати проблеми», - цитує прес-служба Москаля.
У прес-службі також повідомили, що голова ОДА також доручив обласним автодорожникам та рятувальникам мобілізувати всі наявні засоби для розчищення, підсипки доріг та буксирування фур, що застрягли на підйомах, серпантинах та перевалах.

Загалом, за даними ОДА, станом на 15:30 затори на Абранському та Латірському перевалах (траса Київ–Чоп»на межі Львівщини та Закарпаття) вдалося ліквідувати, однак пік опадів ще попереду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: