Зарплата управлінців Моршина – 7 мільйонів гривень, а бюджет розвитку міста – 2,5 мільйона

Скоротити штат Моршинської міської ради вимагає Віктор Мукан, депутат Моршинської міської ради.

Скоротити штат Моршинської міської ради вимагає Віктор Мукан, депутат Моршинської міської ради від партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП».

За підрахунками, у 6-тисячному місті – 80 управлінців.

«Чиновники Моршинської міської ради,- каже Віктор Мукан,- нераціонально використовують значні кошти міського бюджету. На зарплати управлінців місто витрачає майже 7 мільйонів гривень. У той час бюджет розвитку Моршина заледве перевищує 2,5 мільйони гривень. За такого розподілу коштів, говорити про розвиток колись всесвітньо відомого курорту не доводиться».

На думку депутата, затверджуючи штат працівників міської ради, слід керуватися європейськими нормами, за якими на тисячу мешканців припадає 1 управлінець.

У Моршині чимало типових для провінційного міста проблем, які слід вирішувати, але у міському бюджеті коштів на це практично немає. Чиновники закривають очі на неякісні комунікації та облуплені фасади будинків. Віктор Мукан каже – це закономірно, адже у комунальному підприємстві, що займається благоустроєм із 40 працівників - половина адміністрація. І так практично у всіх відділах та управліннях.

Цьогорічний бюджет у 60 мільйонів гривень, моршинські депутати затвердили 22 грудня 2016 року. За словами Віктора Мукана, проти прийняття недосконалого фінансового документу голосували депутати – члени бюджетної комісії.

Укропівець Віктор Мукан переконаний: скоротивши працівників Моршинської міської ради, на виручені кошти можна допомогти соціальній галузі, місцевій медицині та освіті. Але скорочення можливе лише після об’єднання територіальних громад. Коли це станеться для моршинської громади - не береться сказати ніхто. Віктор Мукан певний, процес децентралізації затягують свідомо.

Довідково: До прикладу у м. Новий Розділ, що на Львівщині, на 28 тис. населення – 91 управлінець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: