Екологи закликають ВР ухвалити законопроект про захист пралісів

Верховна Рада повинна прийняти зареєстрований у квітні 2016 року в парламенті законопроект про захист багатовікових лісів - пралісів та посилення відповідальності за рубку таких дерев

.

Про це інформує УНІАН.

«Ми, екологи, маємо велику надію на те, що цей законопроект буде цього тижня (до 20 січня) проголосовано у першому читанні. Ми дуже хочемо, щоб він був прийнятий якомога швидше і підписаний президентом», - зазначив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

За словами присутньої на прес-конференції представника Українського товариства захисту птахів Ольги Яремченко, праліси розміщуються в українських Карпатах на площі близько 83 тис. га. Вона зазначила, що їх важливо зберегти, бо праліси є основою екологічної стабільності регіону, де живуть рідкісні види тварин, зокрема занесена в Червону книгу плямиста саламандра.

Читайте також: На Львівщині втричі зросла популяція зубрів (фото)

«Площа пралісів у Карпатах становить близько 83 тис. га, з яких 40-45 тис. га точно ідентифіковані як праліси, решта площі лісів – потенційні праліси ... На сьогодні близько 30 тис. га такого лісу розташовані на об`єктах природно-заповідного фонду, решта – в лісогосподарських лісах», - сказала вона.
Яремченко також додала, що збереження пралісів важливе для розвитку туристичної сфери в Україні.

Представник Всесвітнього фонду дикої природи Андрій Плига зазначив, що праліси можна ідентифікувати не тільки на гірській місцевості, а й на поліссі.
«Полісся теж має такі ділянки, які можуть бути пралісами. Якщо ми хочемо зберегти праліси, побачити їх через 5-10 років, то необхідно прийняти законопроект», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: