Спілка архітекторів вважає за необхідне негайно зупинити будівництво Театру на Подолі

15350446_343874855996295_7804077708971919058_n

Київська організація Національної спілки архітекторів України (НСАУ) заявляє про порушення низки чинних законів і норм під час будівництва Театру на Андріїському узвозі у Києві та вважає за необхідне негайно зупинити будівництво об’єкту й заборонити введення його в експлуатацію.

Про це інформує УНІАН.

В організації назвали зведення зазначеного об’єкта «одним із найболючіших прикладів втручання в історичне середовище» Києва.
Зазначається, що це питання було обговорено фахівцями на засіданні Київської організації НСАУ 7 грудня 2016 р. та наразі висновки оформлено у вигляді оприлюдненого рішення.

«Заслухавши авторів проекту Віталія Юдіна та Олега Дроздова, проаналізувавши висновки експертів, правління НСАУ дійшло висновку, що будинок збудований із порушенням низки чинних законів і норм, а саме: законів «Про охорону культурної спадщини», «Про охорону археологічної спадщини», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про архітектурну діяльність»; постанови Кабінету міністрів від 11.05.2011 р. № 560 (зі змінами 2016 р.); наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 16.05.2011 № 45 (зі змінами 2015 р.), ДБН А.2.2–3–2014 та ін.», – зазначається в рішенні спілки.

Також звертається увага, що опублікована на сайті Театру на Подолі документація є неповною та розробленою в результаті приватної ініціативи з порушенням чинного законодавства (мав би бути проведений архітектурний конкурс).
Крім того, фахівці спілки зазначають, що й попередній проект Театру (автор – Юдін, Діпромісто) на сьогодні теж не відповідає вимогам його розміщення на території державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» та пам’ятки містобудування, якою є Андріївський узвіз.

«Технологія, використана в проекті, є застарілою й повинна бути скоригована для зменшення висоти колосників принаймні до 10 метрів; саме місце розміщення театру є випадковим, не обґрунтованим із містобудівної точки зору, порушує містобудівні та пам’яткоохоронні норми», – йдеться в рішенні.
З огляду на вищезазначене, київська організація спілки висловлює необхідність негайно зупинити будівництво Театру й заборонити його введення в експлуатацію. Далі пропонується призначити експертну комісію для визначення можливості розміщення театральної споруди на території пам’ятки містобудування, коригування її оптимальних об’ємів та вимог до зовнішнього вигляду.

акож у спілці ініціюють проведення бліц-конкурсу для коригування наявної споруди відповідно до рішення експертної комісії та оновленого завдання на проектування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: