Мера Перемишля оголосили персоною нон грата в Україні

855555bb2950239a162180fee5799ee1

Меру Перемишля Роберту Хомі заборонено в’їзд в Україну. Про це йому повідомили українські прикордонники, коли він прямував до Львова на запрошення Генерального консула України на зустріч Нового року.

Про це пише «Zycie Podkarpackie».

«Ця подія не має прецедентів. Через півгодини очікування я вернувся з кордону. Мені повідомили, що я не можу в'їхати в Україну. Так вирішила Служба безпеки України, – сказав під час прес-конференції Роберт Хома.

Ця прикра подія сталася сьогодні, 17 січня, після 13-ої за польським часом. З’ясування стосунків на кордоні тривало півгодини.

«Тоді я отримав офіційну заяву українською мовою, видану СБУ, в якій мені відмовлено у в'їзді на територію України. Пояснення дуже лаконічні, з посиланням на якісь сухі приписи СБУ, – пояснив Хома. – Я повідомив генерального консула України, я також говорив з командиром Бещадського відділу прикордонної служби в Перемишлі. Про цей випадок також поінформував посла України в Польщі, пана Дещицю. Я не знаю причини, тому наразі не буду коментувати цього доти, доки не уде з’ясовано, чому мені заборонили в’їзд».

Нагадаємо, у Перемишлі останнім часом активізувалися антиукраїнські рухи. Останній випадок трапився 10 грудня під час «Марш орлят перемишльських і львівських», коли учасники почали вигукувати антиукраїнські гасла. Біля будівлі Українського народного дому почали скандували: «Смерть українцям!», що викликало вкрай негативну реакції українців особливо тому, що захід відбувався під патронатом мера Перемишля Роберта Хоми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: