Партії подаватимуть електронні звіти

Продовжуємо роботу над розробкою е-платформи зі звітування політичних партій при НАЗК.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

«Електронне звітування партій – нова система роботи антикорупційного органу з політичною партією в українських реаліях, яка спростить процес подання, оброблення та аналізу фінансової партійної звітності. Такий собі «е-реєстр партійних звітів», який покликаний забезпечити повну прозорість відносно економічної складової функціонування вітчизняних політичних структур», – пише Корчак.

Консультативна робоча група у складі співробітників Національного агентства, представників Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), ЦВК, IT- компанії та експертів з антикорупційних питань сьогодні збиралася вдруге.

«У разі створення е-платформи в тому форматі, який зараз обговорюється, ми отримаємо потужну електронну систему з інтеграцією відповідних баз даних та реєстрів, автоматизованим моніторингом подання партійних звітів на повноту і своєчасність, можливістю складання консолідованого звіту партії (проблематика в частині координації «місцевий осередок - головний офіс»), імпорту бухгалтерських документів тощо», – зазначила голова НАЗК .

Продуктивність даної е-платформи, на її думку, це додатковий крок до формування відкритого політичного середовища, повага до виборців, вдосконалення взаємодії між партіями та органами, що мають по відношенню до них певні фіскальні функції (в межах чинного законодавства, звісно), один з головних чинників у боротьбі з політичною корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: