Українці зможуть платити за проїзд в маршрутці банківською картою

e_kvitok

Верховна Рада України ухвалила законопроект, що дозволить запровадити електронний квиток та інші види безготівкового розрахунку за проїзд у громадському транспорті.

Підтримали Закон 265  народних депутатів, - повідомляє парламентський кореспондент ІА Дивись.info.

«Електронний квиток підвищить безпеку на дорозі, буде реальний облік пасажиропотоку, це дозволить вивести кошти з «тіні», це шлях до зручного способу оплати за проїзд – банківською карткою, через мобільний телефон, тощо», - пояснює співавтор законопроекту нардеп Ігор Васюник.

За словами парламентаря, якщо взяти для прикладу місто Львів, то, за підрахунками самих перевізників, 40% коштів цієї галузі у місті знаходиться в тіні. Схожа ситуація і в інших містах України.

Електронний квиток також допоможе у регулюванні розкладу руху автобусів, підвищенню безпеки на дорозі та визначення достатньої кількості автобусів на маршруті. А також нарешті можна буде прозоро вирахувати вартість проїзду у громадському транспорті.

Кожне місто самостійно визначатиме, коли запровадити е-квиток, як він виглядатиме, а також їх перебіг та облік. Всі пільговики отримають такі проїзні документи безкоштовно, але муситимуть користуватись ними для оптимізації обліку.

Нагадаємо, запровадити електронний квиток в Україні мали ще напередодні Євро-2012, проте тоді таке рішення так і не було прийняте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: