Верховна Рада удосконалила закон про корпоративні договори

Парламентарі прийняли за основу законопроект, що дозволить використовувати кошти українців на користь держави.

Про це повідомляє парламентський кореспондент Дивись.info.

Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук доповів: «Сьогодні на руках у людей приблизно 250 мільярдів доларів. А влада ходить по всьому світу з простягнутою рукою і просить позичити хоча би 3 - 5 мільярдів. Це говорить про те, що кошти громадян не працюють на українську економіку».

Нардеп пояснив, що в інших країнах  інструментами, навіть більшими, ніж банківська система,  є галузь фондового ринку, інвестування у акціонерні товариства. За його словами, саме впровадження інституту корпоративних договорів дає можливість впорядкувати відносини у підприємствах різних форм власності та залучити в українську економіку кошти, які зберігаються зараз у громадян.

Читайте також:

Нардеп Владислав Голуб додає: «Законопроект наближає норми корпоративного права до європейських норм ведення бізнесу. На жаль, в Україні буде виникати ситуація, коли держава прямо чи опосередковано володітиме частиною підприємства. Саме в таких ситуаціях ми маємо захистити інтереси держави». Він також зазначив, що цього законопроекту не достатньо: «Якщо у підприємстві 25% і більше належить державі прямо або через юридичних осіб публічного права, для зазначення правовідносин, треба видати окремий закон».

20170117180651_IMG_5549-01Парламентарі також врахували правку нардепа Олени Сотник від фракції Самопоміч про необхідність створення окремого закону про порядок укладення корпоративних договорів: «Жодні олігархічні представники не зможуть зловживати цим інструментом для отримання контролю над державною власністю», - наголосила народна обраниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: