Чоловіка засуджено до 8,5 років в`язниці за участь у «ДНР» та «ЛНР»

Жовтневий районний суд Миколаївської області виніс вирок 35-річному місцевому мешканцю, який брав активну участь у діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», та призначив покарання у вигляді 8 років та 6 місяців позбавлення волі.

Про це інформує УНІАН.

Суд визнав бойовика винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 КК України (участь у діяльності терористичних організацій, незаконне поводження з вибуховими пристроями).
Під час судових слухань доведено, що у жовтні 2014 року обвинувачений вступив до терористичної організації «ЛНР», отримав позивний «Хотабич» та був зарахований до спецпідрозділу «управління гуманітарних операцій», діяльність якого полягає у забезпеченні та сприянні діяльності незаконних збройних формувань «ЛНР», а також у проведенні розвідувально-інформаційної діяльності в інтересах терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

«Керівництво вказаною організацією здійснювалось громадянином Російської Федерації та координувалось спецслужбами Російської Федерації», - повідомили в прокуратурі.
За даними прокуратури, згодом зловмисник перейшов до терористичної організації «ДНР». На територіях Донецька, Шахтарська, Іловайська, Харцизська, смт. Кутейникове та с. Многопілля Донецької області зловмисник виконував функції «оператора та військового кореспондента».
5 листопада 2015 року підсудний прибув на територію Миколаївської області з метою продовження виконання завдань терористичних організацій, а саме вчинення терористичних актів на території області. У цей же день він був затриманий співробітниками УСБУ в області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: