Наглядову раду «ПриватБанку» очолив Енгін Акчакоча

png_57

Вчора відбулась перша зустріч нової Наглядової ради «ПриватБанку» та обрано її голову.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

«На практиці впроваджується краще корпоративне управління в найбільшому банку України. Це складно переоцінити. Бо якби така наглядова рада була у «Приваті» до націоналізації, багато проблем просто не виникли б», – написав Данилюк.

За його словами, раніше з трьох членів ради, двоє були власниками банку і всієї групи «Приват», якій видавались кредити.

«Звичайно, коли в наглядовій раді немає незалежних членів та й ще і вона складається з акціонерів банку, вона діє в інтересах власників а не вкладників.

Нова наглядова рада державного «Привату» сформована з кращих світових професіоналів, і більшість в ній становлять іноземці та представники міжнародних фінансових організацій. Та найголовніше, що нова наглядова рада є справді незалежною. Просто показово, і як контраст з минулим, що засідання наглядової ради, на якому обирали голову та незалежного аудитора для підтвердження щорічної звітності пройшло, коли я був у Давосі. Тепер наглядова рада буде приймати рішення не в інтересах окремих людей чи бізнесів, а в інтересах держави та згідно з законом. На цьому також наполягав Президент та Прем'єр-міністр.

Впевнений, Енгін Акчакоча, якого обрано головою ради чудово справиться з новими обов’язками. Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагатиме відбудувати найбільший банк у державі», – написав Данилюк.

Довідка

Енгін Акчакоча – турецький фінансист. З 2001-го працював головою Агентства з регулювання і нагляду за банківською системою Туреччини. Відповідав за розробку і реалізацію програми реконструкції банківського сектора в Туреччині.

З 2013 по 2015 роки був консультантом проекту Міжнародного валютного фонду «Розвиток інституційної спроможності НБУ». Почесний експерт банківського сектора (ЄБРР/СБ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: