Проти російського поета, який підтримує Україну, відкрили вже третю кримінальну справу

im578x383-Byvschev

Проти поета Олександра Бившева з смт Кроми Орловської області Слідчий Комітет порушив нову справу за статтею 282 КК (розпалювання ненависті або ворожнечі).

Проти поета Олександра Бившева з смт Кроми Орловської області Слідчий Комітет порушив нову справу за статтею 282 КК (розпалювання ненависті або ворожнечі), пише сайт Грани.Ру. Про це повідомив на своїй ФБ-сторінці журналіст Олександр Подрабінек.

Справу відкрито за публікацію вірша «На незалежність України», опублікованого в лютому 2015 року низкою українських ЗМІ.

Вранці у вівторок вдома у Бившева пройшов обшук. Візитери вилучили комп'ютер, всі носії інформації і записи. Потім Бившева відвезли в СКР на допит, після закінчення якого відпустили. «Застережний захід не обрано, але він і без будь-якого запобіжного заходу не може нікуди дітися від своїх старих і важко хворих батьків», - зауважив журналіст Подрабінек.

Наступний допит призначено на п'ятницю, 20 січня.

Як передає «Громадянський форум» з посиланням на самого Бившева, в ході обшуку оперативники неодноразово цікавилися у нього, чи не збирається він разом з батьками емігрувати.

Про загрозу нової справи стало відомо 15 вересня 2016 року. У той день Бившева викликали в Кромський міжрайвідділ СКР. Заступник начальника відділу Дмитро Зубов повідомив, що в слідче відомство надійшли матеріали перевірки, проведеної у зв'язку з публікацією вірша «На незалежність України». Чиновник мав намір опитати Бившева, однак той відмовився від пояснень, пославшись на статтю 51 Конституції.

Як з'ясувалося у вівторок, справу за фактом публікації порушили 30 вересня. Рішення про обшук у Бившева було прийнято 20 грудня.

Читайте також: «Жити в чекістській Росії з тавром «ворога народу» не побажаю нікому», – поет Бившев

«На незалежність України» автор характеризує як «політичну відповідь» на однойменний вірш Йосифа Бродського (1992), витриманий в дусі великоросійського шовінізму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: