Держсекретар Мінекології: хто такий Геннадій Дмитренко

165011

Кабінет Міністрів України призначив Геннадія Дмитренка державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів.

Відповідне розпорядження від 18 січня 2017 р. № 25-р опубліковано на урядовому порталі.

«Призначити Дмитренка Геннадія Васильовича державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів України з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків строком на п’ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування строком на три місяці», – йдеться у документі.

За результатами тестування, вирішення ситуативних завдань та співбесіди Дмитренко набрав 10,75 балів із 20 можливих. Інші кандидати на посаду – директор юридичної компанії «Ніка» Олексій Ботезат, директор департаменту стратегічної екологічної політики Мінекології Леся Карнаух, директор департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обладміністрації Олексій Ковтунов – по одній з компетенцій набрали менше мінімально необхідних 0,5 бала й не можуть бути рекомендовані в якості запасних кандидатів.

Голова Нацагентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, вказавши на низький результат Дмитренка, зазначив, що Кабмін може призначити його на посаду держсекретаря із випробувальним терміном.

Геннадій Дмитренко народився 7 лютого 1971 року у Новограді-Волинському Житомирської області. У 1991 році закінчив Рівненський технікум радянської торгівлі, у 1995 році отримав диплом Київського державного торгівельно-економічного університету. Попрацювавши два роки після університету в приватних структурах, подальшу свою трудову діяльність Дмитренко пов’язував лише з держслужбою.

Досить тривалий час Дмитренко працював у Рівненській державній податковій адміністрації на різних посадах. А з 2004-го він перебрався до столиці.

Дмитренко, зокрема, обіймав посаду начальника КРУ в Київській області, з 2008-2010 роках - заступника голови ГоловКРУ України, в 2010-2011годах - заступника голови Львівської обласної державної адміністрації, у 2011 році - заступника віце-президента Національної академії держуправління, з 2012 року – перший заступник Бучанського міського голови, того самого Анатолія Федорука, якого ГПУ підозрює в економічних злочинах.

Останнє місце роботи Дмитренка – перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації.

Варто зазначити, що Геннадій Дмитренка не раз був героєм журналістських публікацій і телевізійних сюжетів. Ще на посаді заступника мера бучі Геннадій Дмитренко потрапляє у квартирний скандал: як з’ясували журналісти телеканалу СТБ, Геннадію Дмитренку та ще декільком чиновникам виконком виділив квартири, які після значного розголосу виявилися лише кімнатами. Після звільнення з посади житло Геннадій Дмитренко повернув.

У декларація чиновника за різні роки значаться не одна земельна ділянка та елітне житло, зареєстроване, як водиться, на членів родини. Про це писав сайт Житомир.info.

А ще у чиновника є… герб.

uth,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: