Порошенко закликав західні компанії брати участь у приватизації в Україні

faf73f92e80789305073a8e532648926_1484750923_extra_large

Президент України Петро Порошенко закликав західні компанії брати активну участь у приватизаційних процесах в Україні.

Як повідомили в прес-службі глави держави, про це Порошенко сказав у ході зустрічі з керівниками найбільших світових компаній у рамках роботи Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія).

Згідно з повідомленням, учасниками зустрічі стали Лакшмі Міттал - голова компанії ArcelorMittal, яка володіє комбінатом «АрселорМіттал Кривий Ріг» - одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні, а також Девід Макленнан - генеральний директор компанії Cargill, що реалізує низку інфраструктурних і виробничих проектів в Україні.

У ході зустрічі Міттал підкреслив, що Україна демонструє значний прогрес у сфері адміністрування податків та повернення ПДВ.

«Ми відчуваємо реальні зміни в Україні», - цитує Міттала прес-служба Порошенка.
У свою чергу, Макленнан відзначив покращення ділового клімату та висловив готовність Cargill до подальшого розвитку співробітництва з Україною.

Зазначимо, що влада України розраховує в 2017 році закріпити позитивну динаміку розвитку економіки й розглядає як основу зростання розвиток експорту та залучення інвестицій. Зокрема, за прогнозами уряду, обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну в 2017 році може становити 3-5 млрд дол. У 2016 році обсяг прямих іноземних інвестицій становив близько 2,7 млрд дол. Одним зі способів залучення коштів уряд розглядає процес приватизації держактивів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: