Суржику бій: українські айтішники створили мобільний додаток для вивчення державної мови

Наразі 6 тисяч користувачів вивчають мову за новим безкоштовним додатком.

Черкаські айтішники створили новий мобільний додаток для поглибленого вивчення української мови, передає 5 канал.

Засновники проекту переконують, що таке вивчення не набридає, водночас, допомагає тлумачити слова і викорінювати безграмотність. Новий додаток уже завантажили 6 тисяч власників ґаджетів. Серед них не лише українці, а й ті, хто мову вивчатиме з «нуля».

Користується новинкою Ібрагіма Сіла. Він – уродженець Гвінеї, що чотири роки навчається в одному з черкаських вишів. Хлопець уже впевнено розмовляє українською. Попри це, постійно поповнює словниковий запас.

«Мені дуже подобається українська мова. Коли я розмовляю українською, інші кажуть: ти так гарно розмовляєш цією мовою! Я так радий! Тому я більше буду вчитися, щоб краще знати українську мову», – каже Ібрагім Сіла.

Для черкащанина Максима Шевченка українська – рідна. Та все одно він користується додатком, щоб поглиблено опанувати мову.

«Це перша пташка. Подібним чином будуть створюватися, я в це вірю, додатки до підручників, до вивчення української мови та української культури, зокрема правдивої, тому, що тут нема цензури», – додає учасник проекту Андрій Темченко.

Зараз уже шість тисяч користувачів вивчають мову за програмою «Р.І.Д». Її можна безкоштовно завантажити з магазину мобільних додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: