Нарешті у Липецьку закриють злощасну фабрику Roshen

160201100818_lipetsk1_640x360_bbc_nocredit

Корпорація Roshen прийняла рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики (Росія).

Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин, повідомляє ЛІГА.net.

Відзначається, що повна зупинка виробництва і консервація виробничих і інфраструктурних об'єктів заплановано на квітень 2017 року.

Як повідомлялося раніше, арешт майна Липецької кондитерської фабрики, накладений слідчим комітетом РФ в рамках порушеної кримінальної справи, зробив продаж фабрики неможливою.

У Roshen відзначають, що, починаючи з 2013 року, виробництво продукції на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося втричі. Причиною тому стало і різке зниження асортименту після необґрунтованого заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики в російських і українських ЗМІ, і тиск органів влади в низці регіонів на торговельні організації через продажі продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення.

Також підкреслюється, що в зв'язку зі спадом виробництва на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу. Що залишився персонал (близько 700 осіб) вже проінформований про наступну зупинку діяльності фабрики. Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подано в Липецький центр зайнятості найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що за період 2014-2016 рр. корпорація Roshen отримала і вивела в Україні дивіденди від Липецьких активів в розмірі $ 72,06 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: