Омелян: рішення про передачу «Укрзалізниці» межує з корупцією

Глава міністерства інфраструктури Володимир Омелян виступив з різкою заявою щодо того, що відбувається навколо перепідпорядкування «Укрзалізниці».

Про це він сказав на брифінгу, передає Еспресо.TV.

Міністр розкритикував те, що відбувається на засіданнях Кабінету міністрів, де, за його словами, вручаються документи, неузгоджені «ні з ким», а їх зміст "викликає сумніви". За його словами направленість цих документів межує з корупцією.

«Міністерство інфраструктури і я в тому числі приймаємо всі рішення колегіально. На жаль, практика, яка складається останнім часом говорить про те, що рішення є підготовлені. А міністри, які за це відповідають, отримують приємні чи не дуже приємні сюрпризи під час засідання уряду», - заявив Омелян.

Він відзначив, що «неодноразово просив голову уряду провести експертне обговорення по стану в інфраструктурній галузі, насамперед в "Укрзалізниці", яка є монополістом».

Омелян зауважив, що суть конфлікту в тому, що «або ми робимо реформу та робимо державну структуру ефективною або заплющуємо свої очі і кажемо, що нам не вдалося».

«Я, як міністр інфраструктури, неодноразово доводив, що державні компанії мають бути незалежними», - наголосив Омелян.

Він відзначив, що мав розмову з віце-прем'єром Кубівим, «коли з подивом для себе почув на екстренному засіданні уряду, що планується внесення змін до статуту «Укрзалізниці».

«Кубів мені намагався пояснити це тим, що це ніби випливає з міжнародних зобов'язань України. Пояснення було доволі слабке», - наголосив Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: