Мінкульт встановить критерії порнографії для медіа-продукції

Міністерство культури України не відновлюватиме цензурного нагляду за дотриманням «суспільної моралі», а лише встановить критерії віднесення медіа-продукції до порнографії.

Про це заявила прес-служба відомства, пояснюючи свої плани стосовно нещодавньої ініціативи про створення «експертної ради з питань захисту суспільної моралі».

«Мінкультури офіційно заявляє, що не мало наміру і всіляко перешкоджатиме спробам створити орган, який здійснюватиме цензурний нагляд над медійним простором чи перешкоджатиме творчій діяльності митців або втручатиметься в неї», — йдеться у заяві міністерства.

Згідно з повідомленням, Мінкульт лише реалізовує положення закону «Про захист суспільної моралі» у частині про затвердження критеріїв віднесення продукції до такої, що має «порнографічний характер».

Оскільки міністерство не може виконувати експертну функцію в цьому питанні, ним було прийнято рішення створити експертний консультативно-дорадчий орган — експертну раду з питань захисту суспільної моралі.

«Після напрацювання таких критеріїв рада припинить своє існування, бо її завдання буде вичерпане», — йдеться у повідомленні.

Питання щодо надання творчим спілкам функції контролю за дотриманням закону «Про захист суспільної моралі» наразі направлено до комітету Верховної Ради з питань культури і духовності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: