Уряд готовий допомогти Львову у врегулюванні ситуації з утилізацією відходів, – прем’єр

00040

Уряд готовий допомогти Львову у врегулюванні ситуації з утилізацією відходів.

Про це інформує УНІАН.

Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив сьогодні на нараді за участі віце-прем`єр-міністра Володимира Кістіона та голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, повідомляє Урядовий портал.
Гройсман наголосив, що вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів належить до компетенції міської влади. У той же час уряд готовий надати усю необхідну підтримку, що дозволить урегулювати це питання.

«Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується», - наголосив Гройсман.
Він підкреслив, жителі Львова не повинні страждати від «безгосподарності і безпорадності міських чиновників».
Глава уряду наголосив, що у міському бюджеті Львова у результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, необхідні для урегулювання проблеми. За його словами, у 2017 році бюджет розвитку міста становитиме 1 млрд 800 млн грн.
«З такими грішми не вирішувати проблему, я вважаю, є просто не припустимо», - підкреслив Гройсман.

Він згадав власний досвід міського голови щодо вирішення аналогічної проблеми у Вінниці.
«Я мав точно таку проблему і вирішив її ще 7 років тому, і забув, що вона була», - зазначив Гройсман.
Він також наголосив, що в таких питаннях дуже важливі готовність і здатність міської влади вести діалог з мешканцями сусідніх громад.
Своєю чергою голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зауважив, що ключовим питанням у такій загрозливій ситуації є допомога мешканцям Львова.
«На превеликий жаль, я не бачу від міської влади бачення щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами, - сказав він. - Сьогодні ключове питання - це допомогти 700 тисячам мешканцям Львова, які ні в чому не винні і не можуть стати заручниками безгосподарності міської влади».
За результатами зустрічі прем’єр-міністр доручив голові ОДА провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення покращення ситуації.
«Я хочу вас запевнити, що будь-яке рішення, яке потрібне для того, щоб допомогти вирішити цю проблему на рівні уряду, буде прийняте швидко і негайно», - підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: