Wyborcza: Садовий попросив владу Любліна забрати львівське сміття

Безымянавпркупррный

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати львівське сміття, тому що накопичення великої кількості твердих відходів може спровокувати епідемію.

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до міської адміністрації польського міста Люблін з проханням забрати львівське сміття, тому що накопичення великої кількості твердих відходів може спровокувати епідемію, повідомляє газета Wyborcza, передає LB.ua.

Садовий мотивував прохання тим, що Львову ніде зберігати сміття, і шукати допомоги він змушений, «щоб запобігти екологічній катастрофі у Східній Європі».

Садовий написав, що причиною проблем стала пожежа на звалищі у Великих Грибовичах, у результаті чого використання сміттєзвалища заборонено.

«Міські звалища відходів в інших містах України відмовляються приймати відходи зі Львова Ця ситуація дуже тривожна, бо накопичення великої кількості твердих відходів у місті може призвести до епідемії інфекційних захворювань і призводить до забруднення стічних вод», - написав Садовий.

Видання зазначає, що влада Любліна не може приймати таких рішень без попередньої консультації з Головною інспекцією з охорони навколишнього середовища (GIOS).

«Лист був скерований в Департамент охорони навколишнього середовища, який вивчатиме ситуацію. Місто Люблін не може робити будь-що в цьому питанні. Згоду на такі дії має дати головний інспектор охорони навколишнього середовища, який також повинен визначити можливості та умови для можливого прийому відходів, кількість і місце, куди можна було б відходи транспортувати і утилізувати», - повідомила прес-секретар адміністрації міста Люблін Ольга Мазурек-Подлєшна.

Вивезення сміття зі Львова в Польщу теж не в компетенції Головної інспекції з охорони навколишнього середовища. Воно можливе за умови, якщо GIOS і Міністерство екології та природних ресурсів України дадуть згоду на це. На сьогодні Польща не отримувала жодних офіційних запитів від українського міністерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: