Монополізація по-львівськи: розірвати угоду з перевізником-порушником буде неможливо

25622-1_large

Нещодавно управління транспорту ЛМР офіційно оголосило конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. При цьому були порушені рівні умови участі претендентів-перевізників у конкурсі, зазначають депутати Львівської міської ради.

Про це йдеться в матеріалі «Конкурс перевізників як гра у монополію» на сайті Galinfo

Цьогорічний конкурс на міські перевезення передбачає поділ маршрутів на великі лоти. Управління транспорту та зв’язку запропонувало чотири лоти з переліком маршрутів. Однак на найбільший лот, який нараховує 21 маршрут,  може претендувати лише той перевізник, в якого є для цього необхідна кількість автобусів. Тобто підпорядковане Андрію Садовому комунальне «АТП-1». Сьогодні це підприємство також обслуговує найбільше міських маршрутів Львова.

 «Є бачення Садового, щоб монополізувати ринок і щоб «АТП-1» мало більший вплив. Але це порушує конкуренцію. Тобто і приватні перевізники, і комунальне «АТП-1» мусять мати рівні стартові умови. Якщо взяти комунальне «АТП-1», то ми виділяємо з міського бюджету колосальні гроші на оновлення транспорту, інші ж перевізники користуються власними ресурсами, кредитами. Тобто вони вже не в рівних умовах», – пояснює депутат Мирослав Данилків, член комісії з питань інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики ЛМР.

Разом з тим, на думку експерта, «АТП-1» – комунальне підприємство, і тому має бути прикладом для інших перевізників. Натомість воно не виправдовує очікувань львів’ян. «Наприклад, скажу про 28-й маршрут, який їздить на Рудно. У вихідні дні там практично тільки половина транспорту на маршруті, в 20-й годині – останній рейс, людям нема чим добиратися. Тобто, якщо говорити про умови конкурсу, то цей перевізник незацікавлений в тому, щоб до нього застосовували штрафи і могли вплинути на його роботу», – зазначив Мирослав Данилків.

Зазначимо, що практика поділу маршрутів на великі лоти передбачає, що у разі порушень розірвати угоду з підприємством, яке володіє великою кількістю маршрутів, практично неможливо. Адже великий лот включає понад 100 автобусів, тому знайти на заміну перевізника з такою кількістю машин дуже важко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: