Президент затвердив План проведення у 2017 році багатонаціональних навчань

IMG_2520-630x420

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території нашої держави та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2017 рік.

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території нашої держави та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2017 рік, передає УНІАН.

Згідно із затвердженим планом, у січні-грудні 2017 року на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях у рамках військового співробітництва буде допущено до 3 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків і вертольотів Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» на строк до 365 діб.
До 2,5 тис. військовослужбовців США, інших держав НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки допускатимуться на строк до 25 діб у липні – вересні 2017 року в рамках українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2017».

Читайте також: На Львівщині відкрилися військові багатонаціональні навчання (фото)

Крім того, для участі в українсько-американському навчанні «Репід Трайдент – 2017» будуть допущені до 2 тис. військовослужбовців США, інших членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків, до 10 вертольотів на строк до 25 діб у червні – листопаді.
Президент доручив Кабінету міністрів України забезпечити своєчасний допуск і виведення з території України підрозділів збройних сил інших держав, зазначених у цьому указі, а також безпеку громадян нашої та інших держав під час проведення зазначених навчань.

Читайте також: Як на Львівщині відкривали багатонаціональні військові навчання (фото)
На міністра оборони України покладається відповідальність за підготовку і проведення у 2017 році багатонаціональних військових навчань на території України, забезпечення участі підрозділів ЗСУ у багатонаціональних навчаннях поза межами нашої держави у поточному році.

«Проведення багатонаціональних військових навчань заплановано задля підтримки на належному рівні обороноздатності держави, боєздатності Збройних сил України, інших військових формувань. Такі навчання проводяться з урахуванням зобов`язань України відповідно до міжнародних угод у військовій сфері», - наголосили у прес-службі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: