Держдума скасувала кримінальне покарання за побої в родині: проти були лише троє

9ed4769f72b009bfeb32a59a42d4fd15

Держдума прийняла в третьому, остаточному читанні законопроект про декриміналізацію побиття в сім'ї.

Документ підтримали 380 депутатів, проти виступили троє, повідомляє Дождь.

3016493

Документ переводить побої щодо близьких родичів з розряду кримінальних злочинів до адміністративних правопорушення у випадках, коли такий проступок вчинено вперше. У разі повторного порушення винному загрожує кримінальна відповідальність.

Під час першого читання Держдума відхилила поправку, внесену депутатами від КПРФ Юрієм Синельщиковим і Тамарою Плетньової. Вони пропонували залишити кримінальне покарання за нетяжкі побої по відношенню до дітей, вагітних жінок і безпорадних громадян.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін раніше висловився на підтримку законопроекту про декриміналізацію нетяжких побоїв у сім'ї.

Він пояснив, що результати соцопитувань свідчать про те, що більшість росіян підтримують декриміналізацію побиття в сім'ї, які не тягнуть тяжких наслідків. «Коли ми говоримо про сім'ю, потрібно зробити все, щоб зміцнити сім'ю. Нам важливо, щоб не було втручання в сім'ю», - підкреслив Володін.

Раніше ВЦВГД опублікував результати опитування, згідно з яким п'ята частина росіян (19%) визнали допустимим застосування фізичної сили по відношенню до близьких. Більше половини опитаних (59%) схвалили ідею декриміналізації побоїв для тих, хто скоїв такий злочин вперше. 33% респондентів виступили проти такого заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: