НАБУ перетворюється на «антикорупційний МММ», – адвокат Журило

НАБУ впевнено перетворюється на «антикорупційний МММ». Затримання менеджерів «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії» підтвердило: керівництво Національного антикорупційного бюро націлене виключно на піар.

Про це заявив адвокат Олександр Мірошник, який захищає в.о. голову правління «ОГХК» Руслана Журила, передає прес-служба ОГХК.

«НАБУ перетворилося на таку собі інформаційну «піраміду», «антикорупційний МММ». Свої провали в роботі бюро намагається підмінити все новими і новими затриманнями, щоб викликати інтерес ЗМІ», - вважає захисник.

За його словами, за рік роботи НАБУ не посадив жодного помітного корупціонера, а всі ініційовані ним гучні справи закінчилися провалами. «Більше того, стало очевидно, що керівництво НАБУ завдало великої шкоди державі. Саме НАБУ зірвало скандалами приватизацію Одеського припортового заводу. Це призвело до зупинки стратегічного підприємства і втрат держбюджетом сотень мільйонів доларів», - нагадав Мірошник.

«Замість того, щоб виявляти наснагу до реальної роботи, НАБУ знову намагається залатати діри в своєму іміджі гучним піаром. Втім, НАБУ припускається грубих проколів: на сайті НАБУ текст підозри керівнику ОГХК з’явився ще до його пред’явлення. Всі дії НАБУ будуть оскаржені в суді», - наголосив адвокат.

Знову, зазначає Мірошник, як і у випадку з ОПЗ, мішенню для атаки стало стратегічне підприємство, яке успішно пройшло аудит (причому авторитетної міжнародної фірми) і готується до приватизації. Знову безпідставно затримані топ-менеджери підприємства. Знову так звана «справа» не має жодної судової перспективи.

«На жаль, в результаті скандалу високою є ймовірність того, що без роботи можуть залишитися 6 тисяч робітників ОГХК, а їхні сім’ї – без утримання. Закликаю НАБУ припинити самопіар та «правоохоронну диктатуру», - вказує  адвокат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: