Поліція хоче перевірити закупку ліків міжнародними організаціями

Тиск на Міністерство охорони здоров’я через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям триває.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила т.в.о. міністра Уляна Супрун.

«24.01.2017 до нас у Міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Ухвала, з якої по документи МОЗ прийшли слідчі - прострочена, її термін дії добіг кінця 19.01.2017 (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64156244)», – написала Уляна Супрун.

Вона додала, що Національна поліція розслідує, як Програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за 7 державними програмами.

«На думку тих, хто ініціював слідство - за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій та Міністерства.

Упевнена, що це - лише перший візит, які зовсім скоро можуть стати регулярними. Адже міністерство та уряд і надалі підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації, які дозволили зекономити гроші, закупити більше ліків та посунути монопольні позиції деяких виробників й дистриб’юторів на ринку, мінімізувавши корупційні ризики», – підкреслила пані Супрун.

Вона зазначила, що це означає, що боротьба з командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій та увесь закупівельний цикл можуть бути паралізовані.

Читайте також: Агонія фармацевтичних магнатів, або Чому медики опираються реформам

«Принагідно хотіли б нагадати, що у справах по очільниці МОЗу часів Януковича - Раїсі Богатирьовій та її команді, схеми та переплати на яких і змусили Україну вдатися до закупівлі ліків через міжнародні організації, останні ухвали слідчі брали 2 роки тому», – резюмувала Уляна Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: