Справу проти чиновниці з МінАП, яку спіймали на 150-тисячному хабарі, відправили до суду

Досудове розслідування за фактом отримання неправомірної вигоди посадовою особою Міністерства аграрної політики (МінАП) у розмірі 150 тис. дол. США, завершене.

Про це повідомили в НАБУ.

Обвинувальний акт, погоджений прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 27 січня скеровано до Шевченківського районного суду Києва.

Посадовій особі інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). У разі визнання судом винуватості чиновниці їй загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

За версією слідства, чиновниця МінАП (начальник відділу, в.о. директора Департаменту з управління державною власністю МінАП) вимагала та отримала від підприємця неправомірну вигоду (хабар) у розмірі 150 тис. дол. США за погодження ліквідаційної маси збанкрутілого підприємства та участі в торгах з метою подальшого придбання майна цього підприємства.

Нагадуємо, що 2 серпня 2016 року детективи НАБУ затримали начальника відділу, в.о. директора Департаменту з управління державною власністю МінАП. Під час обшуку в її автівці були вилучені грошові кошті, отримані чиновницею як хабар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: