«У мене немає жодного особистісного конфлікту з Балчуном», – Омелян

Через незадовільну роботу Укрзалізниці економіці України було завдано збитків на суму близько 50 мільярдів гривень.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Цікаво слухати і читати, коли за відсутності відповідей на неприємні питання, Прем'єр-міністр і голова транспортного комітету ВРУ намагаються переключити проблематику Укрзалізниці в емоційний і особистісний конфлікт між мною і Балчуном.

У мене немає жодного особистісного конфлікту з Балчуном. Те, що з блискучого менеджера він вирішив стати низькокваліфікованим заробітчанином, якому платять грубі гроші українські платники податків - його особистий вибір. Мовчазна згода Уряду вже навіть не дивує», – написав Омелян.

За його словами, з травня 2016 року по січень 2017 року через вкрай незадовільну роботу УЗ збиток економіки України – до 50 млрд. грн.

«Реформування провалене, процес корпоратизації зупинений. Міжнародна співпраця і транзит - зірвано.

З запланованих капітальних інвестицій в 11,2 млрд грн виконано лише близько половини.

У судах програно і вже списано з рахунків мільярдні суми. Жодних результатів службових розслідувань в Міністерство не надано, незважаючи на наші постійні вимоги.

Можлива нестача вагонів на 2017 р. може сягнути 10 000 одиниць. І ніяких дій з цього приводу не вживається.

Постійні скарги бізнесу на корупцію.

Повний хаос при закупівлях. В травні 2016 року вже все було готово для створення паливної компанії УЗ, що дало б можливість напряму закуповувати дизель, бути повноцінним і незалежним гравцем на ринку, сформувати стратегічний запас. Нічого не зроблено! Натомість, продовжуємо стару історію: нафтотрейдер виграє тендер за «мінімальною» ціною, а потім підвищує іі спершу на 10%, а потім знову на 10%. І ціна стає максимальною.

Коли спостерігаєш це все, звертаєш увагу, вимагаєш навести порядок, а у відповідь бачиш поблажливі посмішки і слова «ну, ти чаво?!» - слів справді немає!

Втрати від корупції на УЗ за 2016 - не один мільярд, як каже Балчун, а мільярди. І, дай Бог, щоб гривень. І я чітко розумію, проти кого і проти чого я пішов. І я усвідомлюю, що це надважке завдання – говорити правду, коли всіх задовольняє солодка брехня.

Я вважаю і свято переконаний, що політика повинна бути відділена від бізнесу, так само як і держоргани не мають права втручатися в роботу держпідприємств, якщо вони ефективно працюють», – написав Омелян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: