У ЄС заявили, що рішення про заборону експорту лісу не повинні перешкоджати торгівлі

Заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні Томас Фреллесен заявив, що рішення про заборону експорту деревини не повинні перешкоджати торгівлі та дотриманню міжнародних зобов`язань України.

Про це він сказав під час дискусії «Європейська інтеграція – 2017: вибір зроблено. Змінюємось разом!», передає УНІАН.

«Ми також сподіваємося, що буде вжито заходів для вирішення проблеми із забороною на експорт деревини», - заявив Фреллесен.
У цьому зв`язку він сказав, що це зараз є великим питанням у двосторонніх відносинах України та Євросоюзу.

Заступник голови Представництва ЄС погодився, що ліси повинні бути захищені, проте він наголосив, що «це повинно бути зроблено у той спосіб, щоб не перешкоджати торгівлі та дотриманню міжнародних правил та зобов`язань».

Нагадаємо, що у грудні 2016 року прем`єр-міністр України Володимир Гройсман у Верховній Раді заявив, що питання відновлення експорту лісу-кругляку в країни Євросоюзу чи продовження чинного в Україні мораторію на такий експорт має бути вирішене відповідно до національних інтересів і в рамках переорієнтації від економіки сировинного типу до економіки виробництва конкурентного продукту.
У Європейському Союзі раніше заявляли, що сподіваються на зняття Україною мораторію на експорт деревини, запровадженого в 2015 році терміном на 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: