Загроза повторення трагедії Грибовицького сміттєвого полігону існує для кожного міста України, – Семерак

original-066fc84feb43f5bf7fa2588d8a4b6542

Загроза повторення трагедії, яка сталася на сміттєвому полігоні біля села Великі Грибовичі у Львівській області, в результаті якої наприкінці травня 2016 року під завалами сміття загинули троє рятувальників, існує для кожного міста України.

 

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає УНІАН.

«Ми повинні визнати, що для кожного міста в Україні є загроза повторення «грибовицької трагедії», - сказав міністр під час засідання Надзвичайної комісії з техногенно-екологічної безпеки при Львівській облдержадміністрації.
Також він повідомив, що на сьогодні Мінекономіки продовжує розробляти Національну стратегію поводження з відходами, і для цього проводить відкриті консультації з громадськістю.

Читайте також: Гройсман каже, що сміття в Грибовичі возити не будуть

«У найкоротші терміни з території Львова мають бути видалені тверді побутові відходи. Крім того, має бути створене сучасне екологічно безпечне місце для видалення відходів, сортування та переробки сміття. Я переконаний, що міська влада Львова повинна прийняти лідерство і підійти максимально відповідально до цієї роботи», - заявив Семерак.

Міністр також додав, що Мінекології готове надати допомогу для проведення екологічної експертизи всіх проектів, які буде готувати місцева влада.
За даними прес-служби, за підсумками наради Надзвичайної комісії було прийнято рішення про передачу Львову земельної ділянки під новий полігон, а мер міста Андрій Садовий, у свою чергу, пообіцяв провести рекультивацію Грибовицького полігону за гроші міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: