Перша католицька школа України у Львові відзначає ювілей

gimnaziya_imeni_blazhennogo_klymentiya_sheptyckogo

НВК «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів імені Блаженнішого Климентія та Андрея Шептицьких» відзначає 25-річчя.

З нагоди святкування ювілею першої католицької школи в Україні відбулась урочиста академія, до якої долучився і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Колективі гімназії привітав міський голова Львова, який вручив отцю Петру Майбі Почесний знак св. Юрія, а колективу – диплом.

Повідомляє прес-служба ЛМР.

«Основою виховання є любов, яку потрібно передавати. Коли думається про виховний метод святого отця Йоана Боско, то одразу думається про любов. Необхідно, щоб молодь приймала цей погляд любові. Виховання є дуже серйозним зусиллям. Прийняти погляд любові, який спонукає тебе зростати, - це дуже серйозна річ. Часто ми надаємо перевагу якійсь книжці, бо книга залишає нас у нашій самотності, бо книга не вимагає від нас міжособистісного спілкування. Вас, дорогі учні, прошу про дію щедрості – прийміть цей погляд любові і роздаровуйте це кожному. Україна впродовж століть плакала дуже багато. Сьогодні вона продовжує очікувати на ці правдиві погляди любові. Ми переконані, що ви принесете вашому народові цей погляд любові і ваш народ вам усміхнеться, і сили відновляться», - зазначив Апостольський нунцій Папи Римського в Україні Архієпископ Клаудіо Гуджеротті.

«Ця школа інакша. Я там бачу дружнє спілкування вчителів та учнів, які не бояться, які дружать і спільно вирішують питання. Це дуже похвально, що існує така дружба і таке християнське виховання», - додав Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

«Ваша школа має велику духовну опіку. Очікуючи позитивних змін в нашій країні і маючи надію на позитивний розвиток, ми повинні усвідомлювати, що з того часу, як наша держава прийме принципове рішення, що освіта – це номер один для розвитку країни, і мине 10 років, тоді ми побачимо перші паростки. Таке життя. Без освіти нема нічого. Я би дуже хотів, щоб ми швидко зробили цей перший крок і сказали, що освіта – це наш основний фундамент. Я приєднуюсь до усіх теплих слів, які були сказані, бажаю усім багато любові, добра і радості», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, від імені громади міста Львова Андрій Садовий вручив Почесний знак св. Юрія отцю Петру Майбі, а також диплом колективу навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких».

«Всі педагогічні працівники отримають премію в розмірі місячного окладу», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: