Благодійна ініціатива «Розфарбуй лікарню» шукає однодумців (Фото)

розфарбуй 4

Дитячі лікарні Львова потрохи оживають. Завдяки благодійній ініціативі «Розфарбуй лікарню» чимало медзакладів міста зараз нагадують казковий світ зі своїми героями: як справжніми, так і вигаданими.

hjpafh,eq 1

Якщо ви сьогодні прогуляєтесь коридорами львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ», то не одразу зрозумієте, де саме перебуваєте. А все через яскраві кольори, якими прикрашені стіни та двері медзакладу. Герої казок, копії відомих у кожному куточку нашої планети полотен, вигадані істоти та розмаїття квітів. Усе це, написане світлими тонами, покликане зробити лікарняні будні дітей хоча б трішки яскравішими.

розфарбуй 3

Додати фарб у життя діток, які перебувають на лікування, небайдужі львів’яни вирішили більше року тому. Незвичну для України ініціативу у нашому місті із задоволенням підхопили не лише професійні художники, але й студенти кількох вишів і просто люди з добрим серцем.

фото: Facebook

фото: Facebook

«Минуло рік і три місяці від того часу, коли народилася наша благодійна ініціатива. Люди самі приєднуються, самі дають кошти. Самі люди створюють красу в лікарнях. Уже дуже багато лікарень долучилися до проекту. Це і лікарня «ОХМАТДИТ», і дитяча лікарня на Пилипа Орлика, такий великий достатньо шмат роботи був створений в психіатричній лікарні – в дитячих віддаленнях, багато дитячих поліклінік. Я навіть не назву всіх лікарень, які приєдналися. Насправді, це проект, який я започаткувала, який я вигадала і передала людям. Я навіть не бачила всіх лікарень, які розмальовані, але дуже тішуся, коли дізнаюся, що і в інших містах цей проект живе», - розповідає ініціатор проекту «Розфарбуй лікарню» Ірина Снітинська.

За словами художників, творити для діток, які перебувають у лікарні, - одне задоволення. Адже кожна композиція має не просто просвітницьку, але й благодійну мету – викликати у маленьких пацієнтів позитивні емоції. Тож дуже часто за пензлі бралися не тільки відомі митці, але й молоді автори.

«Якщо у групі є 18 людей, то всі долучилися. Вони всі відгукнулися і хочуть продовжувати. Вже навіть знайшли собі проводження всіх тих робіт. Хтось й надалі робитиме «Дюймовочку», хтось про «Лиса», хтось – про зайчиків. Всі шукають матеріал і дуже зацікавлені тим, щоб продовжити ініціативу. З тих студентів дехто вже й сам є мамою, і мають дітей, тому знають, що таке лікарня», - каже викладач кафедри дизайну Національного університету «Львівська політехніка» Іванна Бучковська.

розфарбуй 2

Цікаво  те, що участь в проекті взяли й студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, які мають в лікарнях практичні заняття.

розфарбуй 54

З гордістю розповідають про результати ініціативи й медики. Лікарі переконані, такі проекти не лише наповнюють діток позитивними емоціями, але й показують справжню силу мистецтва.

«Я пишаюся тим, що у нас вийшло. І найбільш приємно, коли маленькі дітки йдуть, кожен підходить до звірятка. Показує, де очі, де носик, де вушка, фотографуються на фоні. І кожне раз, коли я проходжу повз і бачу це, то розумію, що це вартувало тих зусиль», - зізнається лікар Андріана Мальська.

Долучитися до ініціативи «Розфарбуй лікарню» творчо чи фінансово може кожен. Вся необхідна інформація є на сторінці проекту у Facebook.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: