Порошенко і Меркель планують узгодити позиції щодо «Північного потоку-2»

209083

Президент України Петро Порошенко і канцлер ФРН Ангела Меркель мають намір обговорити питання реалізації ініційованого Росією проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це на брифінгу у Берліні заявив президент України Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

«Сподіваюся на зміцнення енергетичної солідарності та енергетичного співробітництва між Україною і Німеччиною. Ми спробуємо знайти спільні підходи і щодо "Північного потоку-2", і з приводу OPALа», - сказав Порошенко журналістам.

Раніше Україна і Польща домовилися координувати кроки з метою недопущення реалізації проекту «Північний потік-2». Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що «Північний потік-2» - проект політичного характеру, який втручається в енергетичну безпеку країн.

Старт будівництва газопроводу «Північний потік-2» заплановано на 2018 р. Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво 3-ї та 4-ї гілок балтійської магістралі з доведенням її потужності до 110 млрд куб. м в рік. Газ «Північного потоку-2» повинен прийти в австрійський Баумгартен. Запуск «Північного потоку-2» є частиною проекту «Газпрому» на шляху відмови від українського транзиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: