Запорізька АЕС відключила від мережі четвертий енергоблок

Запорізька АЕС, яка входить до структури Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», відключила від мережі четвертий енергоблок у зв`язку із відключенням лінії електропередачі «Дніпровська».

Про це інформує УНІАН.

«30 січня 2017 року о 12:11 через відключення високовольтної лінії електропередачі 750 кВ «Дніпровська» дією автоматики відключено від енергомережі енергоблок №4 Запорізької АЕС», - повідомили в прес-службі, додавши, що в результаті цього сумарне навантаження станції знижено до 4000 МВт.
За інформацією прес-служби, 12:44 лінію «Дніпровська» було включено, після чого було розпочато підготовку до підключення четвертого енергоблока до мережі.
Згідно з повідомленням, під час відключення порушень меж і умов безпечної експлуатації не було, а радіаційна обстановка в зоні розташування ЗАЕС залишилася без змін.

«На даний момент на Запорізькій АЕС у роботі перебувають 5 енергоблоків. Діючі енергоблоки працюють у штатному режимі, зауважень до роботи основного устаткування енергоблоків немає», - наголошується в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: