Financial Times пише, що ситуація на сході України пов'язана з телефонною розмовою Трампа і Путіна

IMG_2513-630x420

Загострення бойових дій на сході України відбулося після телефонної розмови президентів США та Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, протягом якої вони, зокрема, обговорили конфлікти в Україні та Сирії.

Про це пише міжнародне видання Financial Times, пише ВВС Україна.

«У Києві зросли побоювання, що пан Трамп, який хоче перезавантажити відносини з Росією в рамках спільної боротьби проти ІД, може скасувати санкції проти Москви, які були введені у відповідь на агресію Росії в Україні або визнати незаконну анексію Кримського півострова Росією у 2014 році», - пише видання.
FT нагадує, що минулого тижня Трамп заявив, що ще «дуже зарано вести мову» про скасування американських санкцій проти Росії, хоча раніше давав зрозуміти, що таке питання розглядається.
Ескалація в Авдіївці також обговорювалася під час зустрічі українського президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Видання зауважує, що, на думку Меркель, на Донбасі «перемир'я не існує».
«Канцлер Німеччини є переконаним прихильником збереження трансатлантичних санкцій відносно Росії, поки Росія і сепаратистські бойовики не почнуть дотримуватися сталого припинення вогню і питання не врегулюється. Але німецькі чиновники стурбовані тим, що якщо США випаде з режиму санкцій, то консенсус ЄС щодо санкцій також розпадеться», - пише видання.
Серед країн, які вже підіймали питання скасування санкцій, Італія, Греція, Болгарія та Словаччина.

Читайте також: Ситуація в Авдіївці загострилась (оновлюється)

Нагадаємо, що сьогодні у Відні відбудеться спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ через загострення ситуації на Донбасі. За словами губернатора Донецької області Павла Жебрівського, рішення про повномасштабну евакуацію не приймається. З реанімаційного відділення лікарні до Костянтинівки вивезли важкохворих. Вивозять із Авдіївки людей з особливими потребами у Костянинівку і Білецьке. До міста постійно надходять додаткові елетрогенератори та польові кухні. На стадіоні налагоджено супутниковий зв’язок. Є уся необхідна оргтехніка та інтернет.  В термосах розвозять по місту гарячу їжу та кип’яток, передає «ДоТеБе».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: