Ділянка в Яворові ймовірно непридатна ні для полігону, ні для сміттєпереробного заводу, – науковець

379878
Фото: 24 канал

За попередніми висновками експертів на ділянці в Яворівському районі не можна будувати жодного об’єкту, який має стосунок до поводження з відходами.

За попередніми висновками експертів, на ділянці в Яворівському районі, яку передали ЛМР, не можна будувати жодного об’єкту, який має стосунок до поводження з відходами.

Про це під час прес-конференції заявив заступник керівника науково-експертної групи з вивчення відповідності земельної ділянки у Яворові вимогам облаштування об’єктів поводження з ТПВ, доцент Національного лісотехнічного університету України Юрій Зима, передає ІА Дивись.info.

«Після вчорашнього виїзду у Яворів на територію імовірного майданчика та вечірнього розширеного засідання експертів, ми дійшли попереднього висновку, що там не можна робити такого об’єкту. Це мій прогноз і більшості присутніх, і у тому числі Ігоря Рафаїловича Юхновського. Не можна!», – заявив науковець Юрій Зима.

Читайте такожСаботаж триває? Нову ділянку забракували, Садовий і далі хоче возити сміття у Грибовичі

За його словами, небезпеку становлять зокрема карстові порожнини, а також можливо гідрогеологічні показники.

«За попередніми даними, там не можна будувати ні заводу, ні полігону, ні іншого об’єкту поводження з відходами», - заявив Юрій Зима.

Водночас він наголосив, що для остаточного висновку потрібні дослідження та залучення широкого кола фахівців, що займе не менше року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: