Виручені гроші за аудіокнигу Жадан передасть дітям загиблих військовослужбовців

15591226_1162501843798082_3750164418042491571_o

Український письменник Сергій Жадан незабаром презентуватиме аудіозапис книги «Тамплієри. Книга віршів». Виручені кошти Жадан має намір передати дітям загиблих військовослужбовців.

Український письменник Сергій Жадан незабаром презентуватиме аудіозапис книги «Тамплієри. Книга віршів». Виручені кошти Жадан має намір передати дітям загиблих військовослужбовців, передає Укрінформ.

«У мене минулого року вийшла книга, яка називається «Тамплієри. Книга віршів». У нас виникла ідея з моїми друзями з радіо «Аристократи» зробити аудіокнигу. Я звернувся до своїх друзів-музакантів, акторів, попросив їх начитати ці вірші», – сказав Жадан.

Читайте також: Жадан гідно відповів Медведчуку на закид про «негуманну» українську літературу

Водночас письменник підкреслив, що всі кошти, отримані від майбутніх продажів аудіокниги, підуть на благодійність.

«Ми зробили аудіокнигу – фактично, це не просто така фонограма з голосами, а радіо зробило її як цілу аудіовиставу. Ми цей проект робимо як благодійний проект, усі кошти з продажів перераховуватимемо дітям наших загиблих військових», – наголосив Жадан.

Презентація аудіокниги відбудеться у четвер, 9 лютого, в будинку столичного Планетарію. Письменник пообіцяв, що гроші, зароблені на квитках на цій презентації, також будуть перераховані дітям полеглих українських бійців.

До слова, нещодавно Жадан зареєстрував благодійний фонд.

«Ми з друзями розуміємо, що підтримка освіти й культури має бути систематичною й довготривалою, що розвиток гуманітарної сфери фактично визначає, яким буде наше суспільство за п’ять – десять років. Ми хочемо, аби в майбутньому ні в кого не могло виникнути навіть думки про те, що Схід України може протиставити себе решті країни, що Донбас може розглядатись окремо від решти регіонів. Харківщина – це Україна, Донбас – це Україна, і вони потребують сьогодні особливої уваги та нашої спільної роботи на перспективу.
Саме тому ми хочемо трішки систематизувати нашу діяльність, надати їй більшої масштабності й послідовності, мати змогу допомогти більшій кількості наших співгромадян. За ці два з половиною роки ми не давали підстав сумніватись у прозорості того, що ми робимо, звітуючи за кожну отриману нами копійку. Постараємось і надалі виправдовувати вашу довіру. Оскільки, так чи інакше, благодійний фонд – це ви всі: всі, хто допомагає, всі, хто долучається, всі, хто підтримує й вірить. Нас не так мало, ми можемо дуже багато. Головне – не боятись і не зневірюватись», – відзвітував Сергій Жадан на своїй сторінці у Фейсбуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: