Як депутати Львівської облради пересварилися через «ДНР» і «ЛНР»

IMG_2639

Депутати Львівської обласної ради не проголосували за проект звернення, ініційований фракцією «Самопоміч», до президента та Верховної Ради щодо припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

«Поки ми всією країною збирали кошти для забезпечення належним обладнанням наших бійців, деякі господарюючі суб’єкти України вели торговельні стосунки з господарюючими суб’єктами, які не зареєстровані відповідно до чинного законодавства України і можуть бути причетні до фінансування терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". 2 грудня 2016 року було оприлюднене рішення Сєвєродонецького суду щодо розслідування закупівель вугілля державними підприємствами України на окупованих територіях Луганської області, тобто у так званій "ЛНР". У цьому рішенні були висновки СБУ про те, що 47% від усіх сум, які відправляли українські державні компанії на територію "ЛНР", йдуть на виплату зарплат бойовикам, закупівлю амуніції та форми. Тобто, з кожної тонни сировини близько 60 гривень йшло на фінансування тероризму», - йшлося у проекті звернення.

Втім проект не набрав достатньої кількості голосів.

«У цьому залі є люди які підтримують «ДНР» і ЛНР?», - запитала перший заступник голови облради Параскевія Дворянин після провалу голосування. Після цього вона покинула сесійне засідання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: