Зміни в системі екстреної медичної допомоги не призведуть до звільнення лікарів, – Супрун

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун запевняє, що зміни в системі екстреної медичної допомоги у жодному разі не призведуть до скорочення мережі підстанцій «швидкої допомоги» чи звільнення лікарів.

 

Про це вона сказала під час наради з керівниками обласних Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, передає УНІАН.

Супрун зазначила, що широка мережа підстанцій – це один із тих елементів, який зможе забезпечити доїзд «швидкої» не за 20 хвилин, а за 8 хв.
За даними МОЗ, важливими елементами змін є забезпечення карет швидкої допомоги адекватним і сучасним обладнанням та медикаментами, створення відділень невідкладних станів у лікарнях, покращення роботи диспетчерської системи, яка відсіюватиме непрофільні дзвінки, забезпечуватиме миттєвий зв`язок з оператором та направлятиме на місце пригоди найближчу карету. А також створення колл-центру безкоштовного, конфіденційного сервісу, до якого можна подзвонити за порадою лікаря щодо здоров’я чи потрібною інформацією.

Читайте також: Гра престолів – 2 або Як посада голови Центру медицини катастроф стала розмінною політичною монетою

Загалом навчання парамедиків триватиме 3 роки: два роки теоретичного навчання, один – стажування у бригадах «швидкої допомоги». Екстрений медичний технік – це коротший курс, тривалістю 4-5 тижнів, після завершення якого випускник зможе надавати базову допомогу на догоспітальному етапі.
У МОЗ переконані, що такі зміни дають змогу створити ефективну систему надання невідкладної допомоги за коротший час та з меншими фінансовими витратами.

Нагадаємо, що вчора, 31 січня депутати Львівської обласної ради проголосували за призначення генеральним директором КЗ ЛОР «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Похмурського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: