Сепаратисти ведуть обстріли з житлових районів Донецька, – Bellingcat

098d3ed38df4ba280d3a425adc2b811d

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала доповідь, у якій звинуватила сили самопроглошеної «ДНР» у тому, що вони проводять обстріли Авдіївки з «Градів» з житлових районів Донецька.

Про це інформує ВВС Україна.

У своєму розслідуванні автори використовували фото та відео з соцмереж, повідомлення російських журналістів (зокрема - репортаж з похорону «комбата» сепаратистів з позивним «Грек»), які перебувають у Донецьку, а також супутникові знімки.
Вони також порівняли ці повідомлення з постами у соцмережах жителів Авдіївки щодо пошкоджень від обстрілів у цьому місті.
«Наявні дані чітко свідчать про те, що 31 січня 2017 р. велись неодноразові обстріли з систем залпового вогню від гіпермаркету «Ашан» у Донецьку», - стверджують автори дослідження.

За їхніми даними, «Гради» сепаратистів вели вогонь за 200 метрів від гіпермаркету і менше ніж за 500 метрів від житлових будинків.

Інший ймовірний район, звідки здійснювалися обстріли, стверджують у Bellingcat, знаходиться за 600 метрів від промислової зони Донецька й на відстані кілометрів від будинків.
Розслідувачі наголошують, що можлива контратака українських сил по позиціях бойовиків могла б призвести до жертв серед цивільного населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: