Суддя Белена напише заяву на звільнення, якщо в понеділок виявиться, що Гаврилюк втік (фото)

16507256_1336939213011826_998943316_n

У приміщенні Львівського апеляційного суду протестувальники продовжують утримувати суддів Зеновія Макойду і Альберта Белену.

Суддя Макойда написав заяву на звільнення, тоді як Белена відмовляється це робити.

«Якщо у понеділок виявиться, що Гаврилюк зник, тоді я напишу заяву на звільнення. Зараз під тиском я писати заяву не буду», – заявив Альбер Белена.

Люди відмовляються випускати суддів із зали засідань, доки Белена не напише заяву.

Нагадаємо, вчора, 2 лютого, Львівський обласний апеляційний суд прийняв рішення відпустити під заставу у майже 1,5 мільйона гривень Дмитра Гаврилюка, якого звинувачують в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка (відомого в кримінальних колах як авторитет на прізвисько «Копито»). Таке рішення ухвалила колегія суддів Львівського апеляційного суду у складі суддів Альберта Белени, Зеновія Макойди та Василя Головатого.

Таке рішення викликало обурення в громадськості, родичів і співробітників тих, хто загинув під час замаху. Відтак сьогодні під стінами Львівського апеляційного суду зібралося чимало людей. Спочатку вони просто стояли з плакати, але згодом під стінами будівлі з’явилися шини. Однак щойно їх підпали, прибули пожежники.

Потім протестувальники замкнулися у залі суду з тими, хто виніс таке, на думку людей, неправомірне рішення. Невдовзі суддю Зеновія Макойду змусили написати заяву на звільнення.

Нагадаємо, замах на підприємця Копитка було скоєно 29 серпня, поблизу Старого Села на Львівщині. Виконавці підірвали автомобіль «Мерседес», загинули троє охоронців Копитка, ще один отримав поранення. Сам бізнесмен, який їхав в іншому автомобілі позаду, не постраждав. Богдан Копитко є власником ПАТ «Львівський холодокомбінат» – одного з найбільших виробників морозива в Україні.

Дмитро Гаврилюк був затриманий правоохоронцями наприкінці вересня минулого року. За словами тодішнього очільника львівської поліції Дмитра Загарії, Гаврилюк входив до угруповання відомого кримінального авторитета Володимира Дідуха  (Вови Морди).

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: