ГПУ встановила, куди і на що насправді йшли гроші Світового банку в Україні

Генеральна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами розкрадання кредиту Світового банку, виділеного на розвиток української інфраструктури.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від 30 січня, пише Еспресо.

Як зазначається в документі, в ході розслідування встановлено, що у період 2007 - 2013 років для реалізації проекту «Розвиток міської інфраструктури» в декількох областях України (в т.ч. в Івано-Франківській, Чернігівській та Донецькій областях) Світовий банк надаві кредитні кошти під гарантії уряду України.

Головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Ці грошові кошти спрямовувались безпосередньо виконавцю та повинні були використовуватись для здійснення реконструкції та модернізації об`єктів, які належать комунальним підприємствам що здійснюють діяльність у сфері водопостачання та водовідведення.

В ухвалі зазначено, що з метою отримання неправомірної вигоди та розкрадання коштів Світового банку службові особи ТОВ «Асу-Інтегра», ТОВ «Енерго-плюс», Представництво «Еколог» СП. З.О.О. здійснювали перерахування коштів на рахунки афілійованих транзитних підприємств, на підставі субпідрядних договорів, укладених за значно завищеними цінами, в деяких випадках роботи взагалі не виконувались.

У подальшому безготівкові кошти переводились у готівку за допомогою підприємств з ознаками фіктивності та розподілялись між учасниками злочинного групування.

«Разом з тим, кредитні зобов'язання за зазначеними інвестиційними проектами виконуються за рахунок державного бюджету», - зазначається в ухвалі суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: