На Львівщині можуть призвати близько півтисячі випускників військових кафедр

1481616506_b5002

Зі Львівської області до лав Збройних сил України можуть призвати близько 500 осіб. Про це під час прес-конференції заявив військовий комісар Львівської області Олександр Тищенко.

Зі Львівської області до лав Збройних сил України можуть призвати близько 500 випускників військових кафедр вишів. Про це під час прес-конференції заявив військовий комісар Львівської області Олександр Тищенко.

У 2017 році у ЗСУ планують призивати офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів. Утім, поки що Львівський обласний військовий комісаріат не отримував відповідних письмових наказів, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Була постанова Верховної Ради, але наразі у нас немає вказівок на їх призов. На даний момент про це оголосили усно», — підкреслив військовий комісар Львівщини Олександр Тищенко. — Для України мають призвати близько 6-7 тисяч осіб. Для Львівської області, думаю, буде близько 500 осіб».

Читайте також: У зоні АТО загинули близько 300 жителів Львівської області

Призов стосується тих, хто закінчив військові кафедри, але не служив у Збройних силах.

Якщо раніше військова кафедра давала звільнення від строкової служби, на даний момент ситуацію планують кардинально змінити — призивати чоловіків віком до 43 років на півтора року в армію зі збереженням робочого місця.

Читайте також: 2017-ий: кого заберуть до війська

«Призов  стосується людей до 43 років. Тих же, кому від 43 до 53, призиватимуть не у бойові частини, — пояснює Олександр Тищенко. —  Ти пройшов військову кафедру, держава на тебе викинула гроші. Треба трошки послужити у Збройних силах. На жаль, ця ситуація у нас є проблемною. Ніхто не хоче іти».

Нагадаємо, у середині лютого розпочнуться нові навчальні збори з резервістами оперативного резерву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: