900 тисяч, виділених на реконструкцію парку в Жовкві, повернулися у спецфонд через «помилку»

1529620_900

Жовківська міська рада так і не змогла використати кошти, які торік їй виділили з обласного бюджету на реконструкцію парку.

Про це ІА Дивись.info повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

101238614

«Львівська обласна рада торік виділила на реконструкцію міського парку у Жовкві 900 тисяч гривень. Міська рада спочатку подала один проект, потім вона його переробляла. Зрештою гроші не встигли використати до кінця року і вони повернулися у спецфонд», – розповів Руслан Гречаник.

Натомість у Жовківській міській раді  пояснили, що йшлося про невідповідність у назві готового проекту і назві у рішенні Львівської обласної ради

«У нас були внесені зміни у назву проекту. І в листопаді, коли ми звернулися до Львівської обласної ради, щоб внести ці зміни у рішення обласної ради, депутати на сесії це рішення не підтримали. Відповідно, по казначейству ми не змогли пройти процедуру через невідповідність самого проекту і назвою, яка була у рішенні обласної ради. Але зараз ми повторно звернулися із запитом у обласну раду і в департамент екології. Ймовірно, нас включать у програму реконструкції парку на 2017 рік», – розповів секретар Жовківської міської ради Андрій Мазан.

Згідно із проектом, у міському парку за ці кошти планували облаштувати доріжки, велодоріжки, провести озеленення, освітлення, лавочки, урни.

Нагадаємо, наприкінці травня 2011 року сесією міської ради прийнято рішення про визнання міського парку у Жовкві пам’яткою садово-паркового мистецтва «Замковий парк XVII ст. у м. Жовкві». Таке рішення прийнято за ініціативи Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

1

Парк є одним з небагатьох в Україні прикладів садово-паркового мистецтва XVII ст., завдяки чому викликає значне наукове зацікавлення. Він розміщений у центральній частині міста, на території та в охоронній зоні Державного історико-архітектурного заповідника «Жовква». Він був композиційно поєднаний з Жовківським замком — пам'яткою архітектури національного значення, ренесансним комплексом міста.

Сьогодні парк перебуває у занепаді. Тут збереглось до 70 видів рослин, дерев проти 700 у час його розквіту. Частину парку працівники місцевого відділу поліції використовує як стоянку для своїх авто. Вкрай забруднене і заросле русло річки Свиня, що протікає через парк. Старі дерева часто стають жертвами негоди.

Ще 2011 року, коли парк визнали пам’яткою садово-паркового мистецтва, обіцяли відтворити тут історичні елементи і видову повноту, зокрема прикрасити парк близько 400 видів дерев. Другий шанс з’явився торік, однак місцева влада так і не змогла скористатися виділеними коштами…

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: