На Закарпатті чоловікові, який закликав у соцмережах до захоплення влади, оголосили про підозру

Прокуратура Закарпаття повідомила про підозру чоловікові, який закликав до захоплення державної влади, оголосила про підозру.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Йдеться про коментарі у соціальній мережі Facebook, у яких громадянин України поширював заклики про необхідність збройного блокування та пікетування адміністративної будівлі Закарпатської ОДА.

Згідно з висновком лінгвістичного дослідження, у матеріалах, опублікованих 31 січня 2017 року користувачем Facebook під ніком “Ю...Б...- J. H”, які надані на дослідження, простежується чітка позиція автора у тому, що тільки масове застосування зброї є запорукою наведення порядку.

Як повідомили у прокуратурі, дописи містили заклики до агресивних дій із застосуванням зброї з метою позбавлення службових осіб можливості виконувати свої повноваження, що є одним із способів насильницького захоплення державної влади. Це є злочин проти основ національної безпеки України, і санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: