Посол Німеччини припустив проведення виборів на Донбасі до виведення російських військ

raihel3_650x410

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що проведення виборів на окупованій території Донбасу можливо до виведення звідти російських військ.

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що проведення виборів на окупованій території Донбасу можливі до виведення звідти російських військ.

В інтерв'ю РБК-Україна він зазначив, що вибори повинні відбутися при умовах, що відповідають європейським стандартам.

«Необов'язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ, або на кожній міської адміністрації буде вивішено український прапор. Без сумніву, це досить складно собі уявити - проведення місцевих виборів без забезпечення безпеки. Але я переконаний, що це не є чимось неможливим, все залежить від умов», - сказав німецький дипломат.

Він також навів приклад парламентських виборів в НДР, які повинні були замінити комуністичний режим, і які відбулися у присутності Західної групи радянських військ.

При цьому, за словами посла, прямих аналогій проводити не можна, і все буде залежати від обставин, які необхідно зробити такими, щоб вибори стали можливими.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова на проведення виборів на окупованих територіях Донбасу тільки після того, як учасникам виборів і виборцям буде гарантована безпека, а іноземні військові покинуть територію країни.

Після цього заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що до місцевих виборів у Донбасі лідери ОРДЛО повинні бути усунені, а законно обрані в 2010 році органи повинні відновити свою роботу і повноцінно функціонувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: