Львівська область єдина в Україні вела міжнародну культурну системну політику, — ОДА

IMG_2694_1471605182_613x408.66666666667_3_0
Христина Береговська

Львівська область єдина в Україні вела міжнародну культурну системну політику. Про це під час звіту заявила директор Департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська.

Львівська область єдина в Україні вела міжнародну культурну системну політику. Про це під час звіту заявила директор Департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська, передає ІА Дивись.info.

«Львівська область єдина в Україні вела міжнародну культурну системну політику, — переконана Христина Береговська. — Поза межами нашої країни були презентовані 18 високоякісних мистецьких проектів у 12 країнах».

Крім того, 24 заклади культури прийняли участь у міжнародних конкурсах та проектах. Три стали переможцями.

До прикладу, проект «Реставрація Чорної кам’яниці на площі Ринок» Львівського історичного музею переміг у конкурсній грантовій програмі 2016 року «Великий проект» Посольського фонду США збереження культурної спадщини. На реалізацію проекту витратили 275 тисяч доларів, з яких власний внесок склав менше 30 тисяч.

Переможцем став і проект «Уроки повсякденності» у форматі двох зустрічей-дискусій у с. Бортянин Львівської області та Карнаухівка на Дніпропетровщині Львівського музею історії релігії. Він здобув перемогу Платформи національних обмінів.

Ще 9 проектів наразі очікують результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: