Комунальні стоматклініки Львова перетворили на некомерційні підприємства

28cd4e30
Фото ілюстративне

Відтепер комунальні стоматполіклініки Львова матимуть статус комунальних некомерційних стоматологічних підприємств.

Сьогодні на сесії депутати прийняли чотири ухвали, згідно яких 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки міста перетворено у комунальні некомерційні підприємства. Це дає їм можливість надавати стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Суть питання полягає у зміні організаційно-правової форми комунальної установи, яка фінансується виключно за рахунок міського бюджету, на комунальне некомерційне підприємство, основною метою якого буде надання стоматологічних послуг населенню міста Львова, зокрема надавати платні послуги і отримувати прибуток.

Представники юридичного департаменту були присутні нам всіх зустрічах управління  охорони здоров’я з колегами з поліклінік, і єдине істотне застереження було в тому, що стоматологи сумніваються, чи їм вистачить у бюджеті виділених коштів, оскільки за два місяці можуть не встигнути  перейти процедуру перетворення. Але колеги з бюджетної комісії запевнили, що при недостачі коштів обов’язково повернуться до цього питання.

Є створена ліквідаційна комісія, яка має провести повну інвентаризацію і визначити, на яких умовах в подальшому поліклініки будуть використовувати майно», — пояснила директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич. Водночас очільниця наголосила, що  ці ухвали прийнято, щоб ліквідаційні комісії  разом з трудовими колективами склали план подальших дій.

«Було прийнято рішення затвердити  типовий статут для всіх підприємств, і робота над цим документом зараз ведеться», — додала вона.

Також як пояснив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, відповідно до медичної реформи, згодом щодо всіх закладів охорони здоров’я будуть подані проекти ухвал на їх реорганізацію в комунальні некомерційні підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: