У Львові волонтери збирають матеріали для книги про оборону Луганського аеропорту

1415044146_26

Волонтери благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» планують видати книгу, присвячену героїчній обороні Міжнародного аеропорту «Луганськ» у квітні-серпні 2014 року.

«Історія оборони Луганського аеропорту донині залишається майже невідомою. Коли люди чують слово «аеропорт», одразу думають про ДАП. Проте оборона Луганського аеропорту, яка тривала понад 140 днів в умовах майже повного оточення, є не менш значущою. Ми вважаємо дуже важливим відкрити українцям історію цього подвигу» – зазначає координатор проекту Сергій Глотов.

Наразі волонтерами вже зафіксовано спогади і свідчення понад 50-ти безпосередніх учасників та свідків тих подій. Серед них оборонці аеропорту – військовослужбовці 80-ї, 25-ї, 1-ї танкової, 26-ї, 128-ї бригад ВСУ, 8-го окремого полку спецпризначення, підрозділів, які пробивали «Дорогу життя» до аеропорту – 24-ї бригади, батальйонів «Айдар», «Воля», «Шторм», а також волонтерів та жителів прилеглих населених пунктів.

Проект реалізується на волонтерських засадах. Наразі в роботі над книгою задіяно понад 40 волонтерів з 12 міст, у тому числі з Луганщини і Донеччини. Кошти на видання книги планується зібрати за підтримки меценатів і партнерів фонду, а також за рахунок благодійних внесків громадян.

Збір матеріалів (у тому числі фотографій і відеозаписів) триватиме до 28 лютого. Організатори закликають відгукнутися усіх зацікавлених та небайдужих. Детальну інформацію про проект та волонтерську діяльність БФ «Народна підтримка воїнів АТО», а також всі контактні дані можна знайти на сторінці у мережі Facebook

Контактні особи: Сергій Глотов (координатор проекту, керівник БФ «Народна підтримка воїнів АТО»), тел.: (098) 361-90-73, Е-mail: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: