В'ятрович представив концепцію викладання історії для 10-11 класів

15218554_1002291199915580_1999543962_n_650x410

У Києві голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович представив концепцію викладання історії для 10-11 класів.

У Києві голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович представив концепцію викладання історії для 10-11 класів.

У Києві відбувся Другий всеукраїнський методичний семінар для освітян «Нова українська школа: навчання/знання про Голодомор та інші геноциди», під час якого Володимир В’ятрович представив проект Концепції викладання історії для 10-11 класів, розроблений фахівцями Інституту.

Головна мета курсу для 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів – розширити моделі вивчення історії України, розвивати інтерес до знань про минуле українців на тлі світової історії. Інтегрований предмет сприятиме виробленню стійкості школярів до маніпуляцій навколо історії завдяки розвитку критичного та творчого мислення.

«В кінці минулого року почалася дискусія щодо змісту інтегрованого курсу історії для непрофільних 10 та 11 класів. Дехто висловлював побоювання, що в об'єднаному курсі світової та української історії друга просто розчинеться. Розуміючи важливість викладання історії України Український інститут національної пам'яті активно включився в розробку нової концепції, яка вилилася у викладання саме української історії в світовому контексті», - повідомив В'ятрович.

З концепцією можна ознайомитися за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: